2012. augusztus 18., szombat

Cat Adams: A vér dala


SPOILER-VESZÉLY!

„Celia Graves, a profi testőr számtalan különös megbízást teljesített már, felvéve a harcot mind az emberi, mind a természetfeletti lényekkel. Ám a legújabb feladata minden eddigin túltesz. Különc ügyfelét, a kis kelet-európai állam hercegét nem csak a terroristáktól kell megvédenie, a túlvilági lények egész hada is az arisztokrata nyomába ered. Celia balsejtelme a megbízással kapcsolatban nem alaptalan: egy váratlan támadás utáni reggelen arra ébred, hogy szervezete részben átalakult. Néhány barátja – egy különleges képességű mágus, egy vérfarkas és egy tisztánlátó rendőr – összefog annak érdekében, hogy Celia túlélje a támadásokat, miközben fel kell kutatnia ellenségeit, és rá kell jönnie arra is, kinek áll érdekében, hogy eltegye az útból a fiatal uralkodót.”

 

Nővéremmel nézelődtünk az Egmont honlapján és akkor akadtunk rá erre a könyvre. Természetesen a borító ragadta meg legelőször mindkettőnk figyelmét. Az tényleg jól néz ki.

C. T. Adams és Cathy Clamp
De sajnos a történet már nem annyira jó. A fülszöveg alapján, ugye arról van szó, hogy a főszereplőnek egy kelet-európai állam hercegét kell megvédenie a terroristáktól és a túlvilági lényektől. Emellett még Celia-t megtámadja egy csapat vámpír és persze egy meg is harapja. Majd ebből adódnak a bonyodalmak.
Egyébként a legkevesebb szó pont a herceg védelméről esik. Szinte az egész könyv arról szól, hogy Celia nyavalyog miért vele történik mindez, meg hogy eddig is annyi balszerencse érte. A nyomozós része annyira nem rossz, de ez az önsajnálat már egyszerűen az agyamra ment. Ahelyett, hogy megpróbálna valahogy túllépni a dolgokon, nem inkább hisztizik több száz oldalt. Emellett kissé olyan, mintha össze lenne csapva az egész. Az írónő rakott bele egy kis testőrösdit, utána egy vámpírtámadást meg a végére a nagymama vallomását, miszerint az unokája negyed részben szirén. Az szerintem abszolút fölösleges volt. Inkább csak összezavart egy kicsit. Olvasás után feltettem magamban a kérdést, hogy akkor miért az a címe, hogy A vér dala?

Ja , és még ami kiverte nálam a biztosítékot, azok a fegyverei. Démondetektor kiskocsi formájában, meg vízi pisztoly tele szenteltvízzel? Na, ne már! Ekkora hülyeséget! Ráadásul gyógyszertárban simán hozzá tudott jutni. Ez nekem már egy kicsit sok volt.
Szóval, nem nyerte el igazán a tetszésemet és tuti nem fogom elolvasni a folytatását sem.

0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése