2012. szeptember 28., péntek

Pink: The Truth About Love


2012. szeptember 17-én jelent meg Pink legújabb nagylemeze a The Truth About Love. A 13 számos korong mellett még kiadtak egy deluxe verziót, ami összesen 17 új dalt tartalmaz. (Rajta szereplő bónusz számok: My Signature Move, It This Thing On?, Run, Good Old Days.) Már egy hét után a Billboard eladási toplistáján elérte az első helyet.


Az eddigi albumait is nagyon szerettem, de ezt különösen megkedveltem. Amikor nyáron meghallgattam az első kislemezt, a Blow Me (One Last Kiss)-t, azonnal kijelentettem, hogy nekem ez kell. Muszáj megvennem. És egyáltalán nem bántam meg. Érdemes volt rászánni azt a pár ezer forintot, mert cserébe egy feledhetetlen élményt kaptam.
Igazi pörgős, belevaló lemez lett, amit néhol lassabb és nyugodtabb dallamok tarkítják. Amikor az ember más teljesen felgyorsult a szókimondó, ugyanakkor korántsem közönséges szövegektől, mindig jön egy lágyabb, könnyedebb rész, ami lecsitítja az ember idegeit. Mindez a különös, vegyes stílus teszi olyan különlegessé és kiegyensúlyozottá a korongot.
Emellett ez a lemez érettebb az előzőkhöz képest. Amíg a korábbi albumokon nem volt érzékelhető szinte semmilyen egyensúly a dalok témáját tekintve, itt csak egy dologról van szó, ami nem más, mint a szerelem. Véleményem szerint ennél jobb címet ki sem lehetett volna találni. Az énekesnő tizenakárhány számon keresi a szerelem igazságát, amit végül nem talál meg. Ugyanis a szerelemben nincs semmilyen törvényszerűség. Az embert olykor felemeli, olykor nyomorba dönti és olykor elbizonytalanítja. Nincs benne rendszer. Mindenki másképp éli meg. Ezért van az is, hogyha jobban odafigyel az ember fia/lánya a szövegekre, úgy érzi, mintha hozzá szólna. Mintha tényleg neki szánták volna azt a dalt.
Nehéz kiválasztani egyetlen egy árva kedvencet róla, mivel mindegyik szám teljesen magával ragadott. Szinte minden dalszövegből ki lehetne emelni egy jó részt, de én ezek ellenére mégis próbálkoztam.

Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone’s bound get burned
But just because it burns
Doesn’t mean you’re gonna die
You gotta get up and try
You gotta get up and try
You gotta get up and try

Bennem ez a részlet maradt meg a legjobban, mert amikor bármilyen nagyobb akadályba ütközöm ez a refrén eszembe juttatja, hogy nem szabad feladni. Egy-egy csalódás vagy kudarc nem jelenti az élet végét. Ha egyszer elesünk fel kell állni és tovább kell küzdeni. Semmilyen apróság nem tarthat vissza senkit álmai megvalósításától.

Természetesen meg kell említeni azoknak az embereknek a nevét is, akik segítettek Pink-nek egy ilyen nyitott hangzásvilágú albumot kiadni. Ugyanis három vendégénekes is hallható rajta, akik nem mások mint Lily Rose Cooper (ismertebb nevén Lily Allen), Nate Ruess és Eminem. Az utóbbi feltűnésén nagyon meglepődtem, mert egyáltalán nem számítottam rá. Igaz, nem hallgatok rap-et, de a Here Comes The Weekend–ben nagyon jól eltalálták ennek a résznek a helyét is. Egyáltalán nem érzem úgy, hogy ezzel ez a szám kilógna a sorból.
Lily Rose Cooper szólója is a megfelelő helyet foglalja el a True Love-ban. A gyorsabb, de egyben lágyabb hangzást tökéletesen kiegészíti különleges hangja.
Nate Ruess is tökéletesen beillik a képbe a Just Give Me a Reason-nél.

 

Összességében fantasztikus munka. Talán egy szám nem nyerte el a tetszésemet, a The Great Escape. Ezt az egyet valahogy többszöri meghallgatás után sem tudtam megkedvelni.
Zárásként csak annyit mondanék, hogy szép munka volt. Sikerült úgy újítania, hogy közben régi önmaga tudott maradni.

Legnépszerűbb: Blow Me (One Last Kiss)
Top: Try
Legalja: The Great Escape

Számok:

Sima, normál lemez:

1. Are We All We Are
2. Blow Me (One Last Kiss)
3. Try
4. Just Give Me a Reason
5. True Love
6. How Come You’re Not Here
7. Slut Like You
8. The Truth About Love
9. Beam Me Up
10. Walk of Shame
11. Here Comes the Weekend
12. Where Did the Beat Go?
13. The Great Escape

Deluxe változat:

1. Are We All We Are
2. Blow Me (One Last Kiss)
3. Try
4. Just Give Me a Reason
5. True Love
6. How Come You’re Not Here
7. Slut Like You
8. The Truth About Love
9. Beam Me Up
10. Walk of Shame
11. Here Comes the Weekend
12. Where Did the Beat Go?
13. The Great Escape
14. My Signature Move
15. Is This Thing On?
16. Run
17. Good Old Days

Megjelent kislemezek: Blow Me (One Last Kiss), Try

0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése